Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Vakantie met kinderen? Vraag tijdig de Kids-ID aan

Vraag tijdig de Kids-ID aan

De Kids-ID is een elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen van minder dan 12 jaar. De geldigheidsduur van het document is maximaal 3 jaar en biedt de mogelijkheid om het kind snel te identificeren, zowel binnen als buiten België (in de Europese Unie). De uitreiking van het elektronische identiteitsdocument gebeurt op vraag van de persoon of personen die het ouderlijke gezag over het betrokken kind uitoefenen. Opgelet: de Kids-ID moet uiterlijk een maand voor de afreisdatum aangevraagd worden op de dienst Burgerzaken, samen met het kind.

Gemeentelijke Mantelzorgondersteuning

Twee handen die elkaar de handen schudden

In 2014 werd de organisatie van de gemeentelijke mantelzorgpremie overgedragen aan het Welzijnshuis van Kortenberg. Naast de Vlaamse mantelzorgpremie betaalt het Welzijnshuis een mantelzorgpremie aan mantelzorgers. De gemeentelijke mantelzorgpremie wordt, als blijk van erkenning voor zijn of haar inzet, gegeven aan mantelzorgers die vrijwillig en onbezoldigd hulpbehoevende personen of gezinnen, gedomicilieerd in Kortenberg, thuis verzorgen. De toelage bedraagt 20 euro per maand en wordt jaarlijks uitbetaald aan de mantelzorger. Meer informatie over basisvoorwaarden en hoe u de mantelzorgpremie kunt aanvragen vindt u hier.

Afvalinzameling Minneveld- en Hofstraat vandaag

Het afval van de Minneveldstraat en de Hofstraat werd gisteren, dinsdag 6 december, niet opgehaald. EcoWerf zal dit afval vandaag vóór 14.30 u. ophalen. Het mag dus blijven staan tot dit gebeurd is. In principe probeert de aannemer het afval op de dag van de inzameling vóór 7 u. te verzamelen buiten de werfzone. Lukt dit niet, en werd de ochtendophaling door EcoWerf hierdoor gemist, dan zal EcoWerf op dinsdagnamiddag nog een tweede keer langskomen.

Mochten er zich in de komende weken opnieuw problemen voordoen met de afvalophaling in deze straten, meld dit dan zeker via infrastructuurprojecten@kortenberg.be en laat uw afval de eerstvolgende drie dagen na de gemiste ophaalbeurt staan.

Groepsaankoop Interleuven én nieuwe gemeentelijke subsidie voor thermografisch onderzoek van uw woning

Voorbeeld van een thermoscan

Om energie te besparen in uw woning, kan het nodig zijn om warmteverliezen langs daken, muren, kieren en spleten vast te stellen en deze weg te werken. Met behulp van een thermografisch onderzoek met een infraroodcamera kunnen zulke warmteverliezen vastgelegd worden.

In samenwerking met Interleuven kunt u een thermografisch onderzoek voor uw woning of appartement laten uitvoeren door een door hun aangesteld adviesbureau. Door dit onderzoek van de woning kunnen bouwkundige afwijkingen geconstateerd worden, zoals opsporen van isolatieproblemen, koudebruggen, vochtinsijpeling, lekken in platte daken en warmteverliezen via kieren en spleten.

Inschrijven nieuwsbrieven